Revolucija. Ne postoji bolja riječ za opisati Michelin Cross Climate. Mislite li da je to još jedna od evo-i-mene cjelogodišnjih guma, jako se varate. Prije svega, sve su cjelogodišnje gume do sada bile derivat zimske. Ovo je prva guma u svijetu koja je izvedena iz ljetne. To je prava, čistokrvna ljetna guma koja zahvaljujući posebnim (nama, naravno nevidljivim) tehnologijama može preuzeti zadatke koji se stavljaju pred zimsku gumu.

Tri tajne uspjeha gume CrossClimate

1)      Inovativna mješavina profila: površina profila gume je naglašeno mekana čime se povećava mogućnost prijanjanja i na najmanju neravninu na površini ceste, u svim uvjetima vožnje (suho, mokro, snijeg), odn. pri svim temperaturama. Također, novi podsloj profila optimizira energetsku učinkovitost pneumatika smanjujući generiranje topline. Michelinovi inženjeri smanjili su ovaj porast topline zahvaljujći korištenju silike, koja je ubačena u mješavinu profila te je time smanjena i potrošnja goriva.

2)       Kombinacija jedinstvenog profila i samoblokirajućih rebara: posebni profil V oblika omogućava optimalno ponašanje gume na snijegu – poprečne sile preuzima središnji dio profila, a uzdužne širi kut ramena pneumatika. Oblik profila s rebrima raznolike širine tako omogućava učinkovito zahvaćanje snijega ali i veću krutost gaznog sloja pneumatika čime su unaprijeđeni preciznost upravljanja na suhoj pdolozi te trajnost gume.

3)       Pažljiv odabir kuta pod kojim su postavljena rebra profila: zahvaljujući ovoj inovativnoj konstrukciji, Michelin je uspio osigurati optimalan kontakt s podlogom te ujedno i napredna svojstva kočenja na suhoj podlozi, a jednako tako i na snijegu. Okomiti i poprečni dijelovi profila, pri tome, imaju funkciju samoblokiranja. Naime, pod određenim uvjetima rebra profila se spajaju povećavajući time krutost. To rezultira boljom stabilnošću, bez obzira na smjer djelovanja sila.

Cijene u web shopu uključuju gotovinski popust od 5%.
Ugradnja guma uključuje montažu, balansiranje i postavu na vozilo.
Novi tubeless ventil, programiranje ili ugradnja novog TPMS ventila, posebno se plaća.
Dostavu guma ne radimo, sve se obavlja u radionici.
Slika felge simboličnog je karaktera.

 

Proizvođač

Michelin

Širina

165

Visina

70

Promjer

14

Indeks nosivosti

85 XL

Indeks brzine

T

Potrošnja goriva

N.P.

Ponašanje na mokrom:

N.P.

Buka

N.P.

SKU: 791301. Kategorije: , .